Etiketter

, ,

Ja ja, påskgodiset har slagit sig på hjärnan kanske. Här kommer i alla fall en försenad veckomatsedel då. Jag tänkte fortsätta någon månad till med detta, sedan får vi se.

måndag/annandag påsk
Ugnsstekt kyckling med äpple. Potatismos och gräddig sås med calvados och timjan. Blandad grönsallad med gurka. Inte precis en vanlig måndagsmiddag, utan mer sista påskdagen. Själv kan jag inte med att laga till hela kycklingar för de ser så oerhört döda ut, så det är tur att maken är mer rationell.

tisdag
Gratinerat potatismos och vegetariska filéer av färdig, djupfryst sort. Gårdagens potatismos rörs ut med lite mer mjölk och ett ägg samt ganska mycket färsk timjan och läggs i en ring i en smord form. I mitten kan man piffa till det lite med en skivad lök och en näve syltad paprika med lite olja och på slutet kan man strö över lite cheddarost. Det här blir en rätt i sig själv egentligen.

onsdag
Pasta och tomatsås, färsbiffar med fetaost (från frysen). När man kommer hem och är arg kan det ibland vara behagligt att hacka lite lök och vitlök, fräsa det i olja, slå på krossade tomater och låta det puttra och sprida väldoft i huset.

torsdag
Bakad potatis och kräftröra med ägg och dill. Bakad potatis kräver att man kommer hem i något så när god tid, vilket vi gör vissa dagar. Är det mera brått kan man köra dem i micron och sedan i ugnen en stund på slutet, men det blir inte lika gott som om de får hållas i fred i ugnen tills skalen börjar svartna. Man kan också testa med mindre potatisar, alltså leta i bingen med vanlig mjölig potatis efter lämpliga. Många speciella bakpotatisar är ändå inte så kul i smaken och de är ofta träiga i mitten.

fredag
Ugnsfalu med äpple, lök och senap, pasta. Vafalls, falukorv på en fredag? Jo. Husmodern skall ut och vara kulturell och den stackars hårt styrda familjen tar varje tillfälle i akt att äta falukorv. Så därför.

Annonser