Etiketter

, , ,

Jaha, vi fortsätter väl med veckomatsedlarna då. Nu är det så att bloggens familj har påsklov denna vecka, så därför är maten inte vardagsanpassad utan ledighetsanpassad. Eftersom vi tillhör kategorin som nästan jobbar mer när vi är lediga än när vi jobbar, så gör vi helst en matsedel i alla fall. Sannolikheten att vi inte följer den är dock högre. Maten får ta mer tid och det blir inte så mycket ur frysen.

måndag
Nypotatis (vi bet huvudet av samvetet och köpte importerad, ja), löksill och varmrökt lax från den fantastiska fiskbilen ”Kalles fisk” som varje torsdag angör Röstånga.

tisdag
Grekiska färsbiffar med oliver och feta i, citronvänd ugnspotatis (man blandar lite pressad citron i olivoljan som man snurrar dem i före ugnsstekningen och dryper över lite när de är klara) och tzatziki (som man gärna kan komma ihåg att göra basen till dagen innan så vitlöken hinner kicka in då).

onsdag
Tandoorilax med basmatiris med paprika, sallad på gröna ärtor, gurka och dill. Vi blandar crème fraîche med tandoorikrydda och brer över laxen och bakar i ugnen. Riset steker vi på i lite smör och lite olja och kokar sedan med kardemummakapslar och spiskummin men inget salt.

skärtorsdag
Mamma och pappa, spoiler alert! Vill ni inte veta vad ni får till middag, hoppa över denna del.
Kycklingfilé med täcke av ajvar, crème fraîche och ost, klyftpotatis och gröna bönor med lök och apelsin. Påsktårta av något slag står också på menyn.

långfredag
…är vi bortbjudna, men i gengäld kan jag väl berätta att vi planerar att ugnssteka en hel kalkon med äpplen i på påskafton och kanske ha hasselbackspotatis och någon sås med calvados eller så till det.

Annonser