Etiketter

, , ,

Efter att på Twitter ha uppsnappat att Viktor Barth-Kron inte tänkte ta reda på vad de svenska riksdagspartierna anser om utfallet i Melodifestivalen, tar jag mig friheten att göra en egen tolkning utifrån hans vanliga koncept. Var så goda. Inte sant någonstans.

Vänsterpartiet: Vi hyllar Robin som en rättmätig vinnare, utsedd av de europeiska folkens samlade kamratgrupper. Må han tåga in i den stolta arbetarstaden Malmö till tonerna av Internationalen.

Socialdemokraterna: Vi ser behovet av att noggrant utvärdera samarbetet med de internationella jurygrupperna. Några omedelbara förändringar blir det dock inte tal om. Vi vill ha tydliga regleringar som säkerställer att Public Service förblir just Public Service.

Miljöpartiet: Ur miljösynpunkt är Robin den bästa vinnare man kan tänka sig. Vårt språkrör Gustav Fridolin, som för övrigt också är lärare och förstår den unga generationen, kommer att erbjuda sig att följa med Robin på tåget från Hässleholm till Malmö och föra upplysande samtal om hur man reser klimatsmart.

Moderaterna: Vi var ju en gång med och skapade hela Eurovision, denna milstolpe i det internationella samarbetet. Om Robin behöver råd om hur han skall tackla den europeiska publiken så är Anna Maria Corazza Bildt redo!

Centerpartiet: Vår vision är ett Europa där alla gränser suddats ut, fast vi sätter ned foten mot sådana visioner här och nu. Därför kommer vi att föreslå de övriga Allianspartierna en arbetsgrupp som skall lära den här europeiska jurygrupperna att veta hut.

Folkpartiet: Om vi hade varit med i euron så hade vi själva fått bestämma hur det skulle gå i vår Melodifestival.

Kristdemokraterna: Familjen måste återfå sin roll som grundbult för europeiska musiktävlingar. Vi vill tillsätta en oerhört långsam utredning som tittar på hur vi på ett etiskt hållbart sätt skall återföra makten över schlagern till de svenska köksborden.

Sverigedemokraterna: Den ansvarslösa leken med poängsättningen i Melodifestivalen visar att sjuklövern inte har några problem med att låta andra länder diktera villkoren för den svenskaste av tävlingar. Vi vill återupprätta den svenska stoltheten kring denna tävling och föreslår en nationell Mellohelgdag.

Annonser