Etiketter

, , , , , ,

Det finns saker jag har svårt att få mitt huvud runt. Färdigplanerade matkassar är en av dem. Jag har extremt svårt att fatta varför vuxna människor vill att någon annan skall bestämma vad de skall äta. Nu behövs det inte alls att någon börjar yla om att jag ser ner på folk som inte vill laga finmat varje dag eller att jag inte förstår hur stressade stackars nutida föräldrar är. Jag begriper visst poängen med hemkörda grejor för att slippa butikernas köpoptimerade helvetesmiljöer. Och jag begriper stressen också, även om jag ibland har rätt svårt att begripa folks prioriteringar. Det kan vi ta en annan dag. Själva poängen med matkassarna är ju att slippa tänka på vad man vill äta, för det har en käck person med kunskaper i näringslära redan gjort.

Jag skulle alltså kunna säga mycket om detta. Men jag har förstått att man i dessa dagar förväntas vara positiv och se affärsmöjligheter också i koblafforna på livets stig. Så nu tänkte jag vara entreprenöriell här och utveckla ett litet tjänsteföretag som huvudsakligen skall sysselsätta sig med att tala om för folk hur de vill ha det. Här är några tjänsteprodukter som jag tänkte lansera:

– Semester på påse. Jo, jag vet att det redan finns all-inclusive, men där är poängen ju mer att göra ingenting. Våra semestrar är aktiva och moraliskt fostrande och känns bra i  medelklassamvetet, men man behöver inte tänka ut dem själv. I paketet ingår bland annat aktivitetskort som finns både i klassisk låda och som app. Korten är numrerade så att man säkert vet vilka aktiviteter som skall utföras på vilken dag på semestern. För populära resmål finns också bestämt vilka restauranger man skall frekventera och vad man skall beställa där. Du får en trevlig semester utan att behöva lägga tid på planering och val!

– Klädkassen. Vi kommer hem till dig, går igenom din garderob och sätter ihop ett schema med fem olika out-fits för veckans arbetsdagar. Schemat är baserat på din arbetssituation och på vetenskapliga väderprognoser. Du slipper lägga tid på att fundera på vad du skall ha på dig och kan njuta av att bara vara snyggt och funktionellt klädd! Med deluxe-varianten ingår även klädcoachning inför festligheter.

– Umgängespaket. Tillsammans går vi igenom din vänkrets och ser över ditt sociala liv. Du väljer nivå: parmys, hela-familjen-skall-med, superminglare eller hemma-bäst. Vårt bokningscentrum bokar upp lämpliga sociala sammankomster för dig och din familj, ett halvår i taget. Komplettera med klädkassen de luxe så behöver du inte drabbas av klädpanik fem minuter före avfärd heller. Vi säljer också färdigpackade gå-bort-presenter av lagom intetsägande typ, som passar till de flesta.

Varmt välkomna till ”Livet i en liten ask” – vi bestämmer vad du vill göra!

Annons