Etiketter

, ,

Lite roligt kan man ha i mörkret med att förklara för alla snölängtare hur mycket man älskar regnet och dimman. Då blir de stressade.

stress
Det finns folk som vill påstå att det finns två sorters stress och att den ena skulle vara positiv. De ljuger. Stress är något dåligt – det är vår kropp som talar om för oss att se till att få ändan loss, för annars har du snart ingen ända att lossa. Stress är kroppsintegrerad sabeltandad tiger och det är inte något vi vill ha. Det är därför mänskligheten ägnat nästan hela sin faktiskt ganska ansenliga hjärnvolym åt att ta sig bort från savannen och bort från stressituationerna, till ett liv som kan levas utan att hjärtat hoppar upp i näsan tio gånger om dagen.
Stress används av många även som någon slags universaldiagnos. Ont i mage, huvud, fötter, ben – det är stress, gå och gnag på en sten. Stressen är antagligen ett sorts virus, fast jättestort och som breder ut sig i alla kroppens celler direkt. Folk som gillar att använda stress som universaldiagnos vill ofta också göra gällande att det moderna livet skulle vara så ohyggligt stressande. Jag tycker att de kan gå och bo i ett vilddjurshägn på Kolmården.

Annonser