Etiketter

, ,

Vidare genom mörkret i sällskap av en bunke ord som är besvärliga, krångliga eller bara dumma.

livsstil
Man kan definiera livsstil som något som ofta får fungera som ersättning för både liv och stil. Livsstil är boende, mat, umgänge och andra helt normala inslag i ett mänskligt liv, paketerade och kommersialiserade i ett otal produkter, från magasin till kryddkvarnar. Det är liv i portionsförpackningar.
Livsstil är också en behändig omskrivning, utifall att man inte känner sig bekväm med ord som ‘norm’ och ‘normal’ eller i värsta fall ‘vanlig’. För lustigt nog visar det sig att det inte finns en massa olika livsstilar. Det finns en, som dock kommer i några lätt smaksatta varianter. Ungefär som vatten på flaska: svaga aningar om olika fruktestrar, men i grund och botten inget annat än just vatten.
Det är få människor som säger att de har en livsstil, utan de flesta föredrar ändå att tala om sitt liv, sina intressen eller sin smak. Livsstil är den undflyende, kommersiellt gångbara essensen av modernt mänskligt liv som alla världens marknadsförare och reklammakare är ivrigt sysselsatta med att fånga. Det gäller nämligen att så noga som möjligt identifiera vilka grupper av folk som vill ha svag smak av hallon på sitt vatten och vilka som nog gillar svag smak av melon. Miljarder i marknadsföringsbudgetar hänger på detta.

Annonser