Etiketter

, , , , ,

Det har varit en vecka då mycket hänt i mina flöden. Jag såg Prataomdet dyka upp på Twitter och i raketfart utvecklas till en rörelse. Ett bevis på kraften i det sociala nätet, angeläget och bitvis hemskt. Gå in och klicka på några länkar och tänk lite. Det handlar inte om Julian Assange. Allting gör faktiskt inte det. Det handlar om oss allihop och vad vi gör med varandra.

Vågorna efter självmordsbomben i Stockholm fortsatte att svalla. Det har skrivits och tyckts mycket. Det dummaste hittills stod Ulf Nilson i Expressen för och det bästa jag läst stod Jonas Hassen Khemiri för i DN. Själv har jag fortsatt svårt att fatta varför just nationalstaten skulle vara en helig, oföränderlig enhet. Lika svårt som jag har att fatta hur folk, men bibehållen ansiktsmin, kan tala om världens 1,5 miljarder muslimer som någon slags meningsfull grupp. Men människans dumhet känner stundtals inga gränser och vi tycks dömda att upprepa samma misstag gång på gång.

Ja, ibland dystrar man ju till. Fast det händer som sagt var bra saker också. Jag fortsätter nog att tro på mänskligheten. Nu skall jag snart ha jullov och det kommer bli ännu mer måttligt med bloggandet. Om jag bloggar, blir det nästan säkert om grammatik.

Annonser