Etiketter

, ,

Först skall sägas att jag, trots liberala sympatier, är fullt beredd att säga att Alliansen misslyckats med sjukförsäkringsfrågan. En nödvändig uppstädning i ett havererat system har urartat i en häxjakt på sjuka människor som inte är värdig ett civiliserat land. Man glömde förse reformen med bromsar.

Men. Det finns någonting som är farligare än nästan alla korkade politiska beslut. Det är människor som är beredda att lyda order. Jag har sagt det förut och jag säger det igen: den sjuka kultur som uppenbarligen finns inom Försäkringskassan är livsfarlig. Här sitter handläggare och smular sönder människors liv under den bekväma devisen att man måste följa reglerna.

Regler är inte till för att följas. De är till för att få saker och ting att fungera. Sjuka regler skall inte följas. Och Alliansen har ett stort arbete framför sig nästa mandatperiod. Det är dags att bromsa, backa och göra rätt – och det måste gå fort innan fler människor dukar under. Stora politiker klarar sådant. Små människor följer bara regler.

Annonser