Etiketter

, , , , , ,

Det är egentligen fånigt att påstå att det är kris i mediebranschen. Nätet håller på att förändra världens ekonomiska och kulturella struktur, men det är klart att de som har sin näring närmast mediet för mellanmänsklig kommunikation känner av skalven mest. I vilket fall som helst, kris är det, i bästa gammalgrekiska mening. Här har ni veckans roligaste grepp på den permanenta krisen, den här gången från kamraterna på reklamsidan som har en vattenglasstorm i gång.

Eftersom vi nu har den här permanenta krisen, så följer det av sig självt att allting var bättre förr. Låt oss drömma oss tillbaka till det ljuva 1960-talet, när den materiella standarden ökade, politikerna trodde på folkbildning och dagis var bra för barnen. Även då tyckte folk om lite spänning, fast deckarna var inte sådana där olustiga som vi har nu för tiden, utan i stället gick man på exempelvis Röstånga Folkbibliotek och lånade en alldeles nyutkommen Agatha Christie. På insidan av pärmen fick man då på köpet följande lilla uppmaning:

”Bibliotekets böcker skola bliva till nytta och glädje för många, varför låntagarne anmodas att behandla dem med största möjliga aktsamhet.
Särskilt uppmanas låntagare:
att icke taga i böckerna med våta och smutsiga händer;
att icke bära dem ute i regn eller snö utan omslag;
att icke skriva eller rita i dem;
att icke vika hörnen.
Uppstår någon smittosam sjukdom i låntagarens hem, bör detta omedelbart anmälas till den, som förestår biblioteket, och den lånta boken skall genast återlämnas.”

Dottern som är småförkyld nös lite åt bokens håll. Jag har anmält detta till bibliotekarien.

Annonser