Etiketter

,

Bolibompa. Varför finns bolibompa? När jag var liten fanns det barnprogram, en halvtimme om dagen. På denna lilla korta tid hann ändå Staffan Westerberg och andra åstadkomma en hel del skada på det uppväxande släktet. Hur skall det då inte bli numera, när det är Bolibompa för jämt och Barnkanalen under nästan hela dygnet?

Det blir dumheter, det förstår ju alla. Det finns inga som helst möjligheter att fylla dessa ständigt malande teve- och radiokanaler eller alla dessa uppdateringsblinkande sajter med ett rimligt och genomtänkt innehåll, varken för barn eller för vuxna. Men Bolibompa, det är inte bara tomgångsmalande, det måste finnas en konspiration bakom.

Varför tror de till exempel att små barn behöver lära sig mer om hur man gör oljud? Kanske är tanken att det skall vara befriande för barnen att se vuxna bete sig som tvååringar och hälla cornflakes över bordet samt slå på dem med skeden för att det skall bli ett häftigt ljud. Jag tycker det är otäckt. Och apstörigt.

För att inte tala om det här med pysslet. I stället för traditionella och smakfulla julapelsiner med kryddnejlikor och röda band ligger här nu innovativa glamapelsiner med paljetter och glitterlim. Det är inte snyggt, inte smakfullt och inte roligt, men det gjorde ju så på Bolibompa.

Annonser