Etiketter

, ,

Det undrar man ju ibland. Särskilt när det egna tänket är lite försnorat, som det är på undertecknad just nu. Vi tar väl helt enkelt några exempel.

– Jag tror inte på astrologi, fast lite ligger det nog i det ändå.
Vad är det som ”ligger i det”? En liten sanning, typ ‘det finns stjärnor’ under tjocka lager av bullshit om att stjärnorna styr våra öden och faktiskt hela klotets fysik? Att det är nästan sant att stjärnornas och planeternas placering på himlavalvet i det ögonblick vi föds styr våra öden? (Hur exakt måste det där förresten vara? Är det i samma ögonblick man fått ut sista tån på ungen eller är det när navelsträngen klipps?) Är det sant att man blir arg av Mars men inte sant att man blir hämndlysten av Pluto?

Moderaterna är liberalkonservativa.
Hur gör man då, egentligen? Är man liberal måndag till onsdag och konservativ resten av veckan? För de båda ideologierna lär ju inte gå att kombinera på samma dag: Å ena sidan anser vi att regler och normer i ett samhälle kontinuerligt måste anpassas, för att hela tiden så gott som möjligt tillgodose varje människas behov av och rätt till frihet – fast å andra sidan bör man vara medveten av behovet att bevara samhälleliga institutioner som de är och folk måste acceptera de auktoriteter som håller samhället i balans och på det hela taget var det bättre förr. Va?

– Att Sverigedemokraterna inte få ihop tänket vet vi redan, så det lägger jag ingen tid på en snuvig fredagskväll.

Antifeminism på såväl liberal individcentrerad som socialistisk klasstrukturell grund.
Sverige är ett av världshistoriens absolut mest jämställda länder. Kvinnor i Sverige har i genomsnitt lägre lön än män för samma arbete, är underrepresenterade inom högre utbildning och i företagsledningar samt utför större del av hushållsarbetet än män. Med mera. Hur kan man i detta läge tycka att en ideologi som förespråkar jämställdhet och kvinnans lika rättigheter med mannen har ”gått för långt”?

Återkommer i frågan tills logiskt och kritiskt tänkande blivit allmänt förekommande i befolkningen.

Annonser