Etiketter

, ,

Man är i den åldern att vänner och bekanta har, planerar eller försöker skaffa barn. Man har själv en omyndig person i hushållet. Det kan inte hjälpas att man börjar fundera på det här med föräldraskap.

De som redan har barn kan använda nedanstående lilla tipslista som en handledning om de känner sig vara i behov av avgiftning. För dem som ännu inte hört ljudet av små, små fötter, tjänar den som vägledning i den sköna konsten att få barn – utan att bli Förälder.

Det lurar många fällor på vägen och en tipslista kan inte täcka dem alla. Det viktigaste är: Se till att få hjärnan med dig hem från BB!

* Under graviditeten erbjuds du/ni troligen att delta i en så kallad föräldragrupp. Det kan ni visst göra, om ni tycker sådant är skojigt. Folk som uppskattar The Office och Monty Python kommer också att ha roligt på föräldragruppen. Upplevelsen att försöka ha djupgående diskussioner om livets största mysterium med folk, som man inte har något som helst gemensamt med utom ett visst biologiskt tillstånd, är sublim. Ta det inte på allvar bara.
* Om du av någon outgrundlig anledning tycker att en stor sjal verkar bättre att bära barn i än en modern barnsele, köp då för all del en sådan sjal. Gå dock inte, på några villkors vis, med i ett forum som handlar om barn inknutna i tygbitar. Varför skulle du?
* Gå förresten inte in på något forum som innehåller ordet –föräldra– Det är helvetets förmarker, utan undantag. Skulle du exempelvis råka tycka att barnmat på burk verkar praktiskt och skriver det i ett sådant forum, kommer du att anfallas av helveteshundar maskerade till trebarnsmammor som vet allting om hur man är en perfekt Förälder. De kommer att bita sig fast vid dig tills dombasunen ljuder.
* Du behöver inte byta frisyr och klädstil för att du har fått barn. Mammor hinner även fortsättningsvis duscha, tvätta håret och föna en normal frisyr. Pappor behöver inte börja vandra runt i träningsbyxor och t-shirt som det står ”Stolt killpappa” på.
* Fall inte i dokumentationsfällan. Aldrig så tjusiga scrapbookingalbum och fotocollage på Facebook kan inte väga upp en klistrig jultomte som du trots allt gör tillsammans med ditt barn. Kanske har du ett barn som inte gillar pedagogiskt pyssel över huvud taget utan bara vill sparka boll och se på Byggare Bob. Låt henne. Du kan alltid göra ett fejkat fotoalbum med någon annans barn.

Missförstå mig rätt. Jag är fortfarande helt förundrad över hur häftigt det är att få barn. Men ibland är jag ännu mer förundrad över den totala personlighetsförändring många personer verkar genomgå efter förlossningen. Föräldraskapet blir en så stor uppgift att folk helt glömmer bort barnen. Det är ju ändå inget projekt, det här med att reproducera sig.

Annonser