Etiketter

,

Det är mysigt att bo på landet ändå. Man känner sig så nära naturen när man hör vinden vina i träden – samtidigt är man skönt skyddad här i det lilla varma huset. Fasen, där gick strömmen.

Egentligen är det ingen jättebra idé att bo så här. Man är ju rätt isolerad om det till exempel skulle blåsa träd över vägen. Oj då, vad snabbt den kom tillbaka.

Fast det är ju inte så långt in till byn, det är faktiskt ledigt gångavstånd. Och det är skönt att få rå sig själv och kunna gå rakt ut i sin egen ägandes skog och låta katterna kuta runt hur som helt. Aj då, där gick visst strömmen igen.

Det är väldigt irriterande att inte kunna hantera nätlivet så fort det svajar lite i ledningarna. Kunde de inte ta och gräva ner de där elledningarna, det är ju ändå inte 1939? Så kunde de ju gräva ner lite fiber till oss när de ändå håller på. Nu sätter jag mig och läser lite. Aj, det gör minsann ont med droppande stearin. Sabla elledningar! Nämen ser man på, där kom ju strömmen tillbaka.

Nu skall jag passa på att koka te. Vi får skaffa en vedspis så klarar vi oss fint, även om det blir långa strömavbrott. Vi borde laga pumpen till brunnen också, så man kan få upp vatten även om hydroforen inte går. Och dieseldrivet internet?? Det är kul att klara sig själv, lite stimulerande med de här avbrotten på något vis. Nej, inte nu igen!

Det är härligt att bo på landet. Mestadels. Förresten får de strömavbrott i stan också ibland.

Annonser